Een bijzonder jaar

Zo tegen het einde van het jaar begin ik toch altijd langzaam terug te blikken. Vaak hoor je dat dit gepaard gaat met weemoed, maar dat past niet bij mij. Ok, laat ik het houden op weemoed zonder sentiment 😉

Het jaar 2020 is wel bijzonder te noemen. Een jaar waarin we allemaal rekening moesten houden met een virus waar we nog nooit van gehoord hadden. Naast de beperkingen en zorgen werden we ook gedwongen om creatief en innovatief te zijn. Zo heb ik bijvoorbeeld een aantal interieurontwerpen digitaal moeten presenteren … spannend, maar het werkte!

Thuis – Eerste digitale presentatie
Amsterdam – De Citroën DS3 brengt mij overal

Verder ben ik mij extra gaan beseffen wat de waarde is van een fijn thuis nu we veel meer aan huis zijn gekluisterd. Blijkbaar ben ik daarin niet de enige en het klinkt misschien dubbel … maar deze crisis heeft voor mij als interieurontwerper/stylist tot een grote toename aan opdrachten geleid het afgelopen jaar.

Eén gemeenschappelijk doel

De opdrachten, bewoners en locaties waren heel divers; van een appartement van 48 m2 tot een landhuis van 230 m2, van een nieuwbouw 2-onder-1-kap woning tot een karakteristieke vrijstaande woning, van lichte muurkleuren tot donkere muurkleuren en alles daar tussenin, van landelijk modern tot hotel chique, van echtparen tot gezinnen tot alleenstaanden, van Peins tot Heerenveen tot Amsterdam, van maatwerkmeubels tot Ikea meubels, van 2-uur advies op locatie tot 60-uur per week aan de keukentafel 😉 Maar … allemaal met 1 gemeenschappelijk doel: een warm en gezellig thuis creëren!
Benieuwd naar alle ontwerpen? Bekijk ze via mijn portfolio.

Fun en ontwikkeling

De Creative Life beurs, waaraan ik een bezoek zou brengen met de dames van de opleiding Interieurstyling, werd helaas geannuleerd en ook een uitje naar de Vtwonen beurs dit jaar zat er niet in. Gelukkig maakte de online Vtwonen Bingo veel goed! 🙂 En SketchupPlaza organiseerde een online ‘Boost your Interior Business’ event van 4 dagen, vol inspirerende masterclasses en lezingen met praktische tips. Door BuroVisual is mijn kennis over SketchUp weer bijgespijkerd via een 2-daagse cursus bij mij thuis. En verder heb ik samen met een vriendin iedere maand een leuke activiteit ondernomen, zoals o.a. kanovaren (die foto’s hebben het helaas niet gered tot deze pagina :D), een Chunky kussen maken en een workshop pottenbakken.

Dan maar een foto van de Vtwonen beurs 2019
Online Bingo Vtwonen bij een vriendin thuis
Thuis – Cursus SketchUp
EchtEls – Workshop Chunky kussen van wol
Studio Ierde – Workshop klei leren kennen

Doen waar je blij van wordt

Wat heeft het jaar 2020 mij nog meer gebracht? Uhm … een bezoek van Duinstra-Melis Makelaars voor een binnenkijk video bij mij thuis (zie mijn Facebookpagina), een leuke samenwerking met meubelmaker Bram van BJ-Woodworks, een aantal binnenkijkers van afgeronde projecten in samenwerking met Ronald Rozema Fotografie en … een zelfgemaakte radiatorombouw bij mij thuis 🙂 (gemaakt door manlief).

Red ik levens met wat ik doe? Nee dat niet, maar ik mag wel dingen doen waar ik goed in ben (denk ik), blij van wordt (weet ik zeker) en waarmee ik anderen kan inspireren en blij maken (hoop ik).

Voor de camera van Duinstra-Melis Makelaars
Thuis – Radiatorombouw van eikenhout
Thuis – Radiatorombouw van eikenhout

Een nieuw jaar

Graag wens ik jullie een heel gelukkig en gezond 2021.
Hopelijk gaan we gauw terug naar een samenleving waarin we ons weer vrij kunnen bewegen en elkaar mogen ontvangen in een warm en gezellig huis!

Blijf mij volgen op Instagram en Facebook voor inspiratie en updates over wonen en interieur.

Author Lyanne Jellema

More posts by Lyanne Jellema