Woontrends 2019

Nog maar een paar weken en dan is het alweer 2019! Wat zijn de woontrends, welke kleuren en materialen ga je zien en vooral … hoe pas ik dit toe in mijn eigen interieur? In deze blog neem ik je mee in de interieurtrends van 2019!
Foto: Mamaschrijft
Duurzaam leven

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid is hot! Er wordt steeds meer waarde gehecht aan milieuvriendelijk gemaakte producten en gerecyclede materialen.

Natuur in huis

In het digitale tijdperk vinden we het belangrijk om een connectie met de natuur te houden. Natuurlijke materialen en planten zorgen voor die verbinding. Het brengt rust en ontspanning in huis!

Foto: Viva
Foto: Wonenenco
Modulair wonen

Meubels voor verschillende doeleinden wordt steeds populairder. Zo kun je met kleine aanpassingen de ruimte aanpassen naar jouw behoefte. Multifunctioneel en duurzaam!

Contrast in je interieur

Multitasken is van deze tijd; we vervullen meerdere rollen op een dag. Het leven wordt gekenmerkt door contrasten. In ons interieur willen we ook tegenpolen creëren en meer contrast zien!

Kleurentrends en materialentrends 2019

Bovengenoemde ontwikkelingen zijn ook duidelijk van invloed geweest op de kleuren en materialen voor 2019. Warme kleuren geïnspireerd op de natuur, gecombineerd met natuurlijke en duurzame materialen. 
Foto: Flexa
Kleur van het Jaar 2019

Om maar gelijk met de kleur in huis te vallen … beige en bruintinten maken hun comeback. De kleur Spiced Honey van Flexa, een warme bruintint met een amberkleurige ondertoon, is niet voor niets uitgroepen tot Kleur van het Jaar 2019.

Natuurlijke en warme kleuren

Andere natuurlijke aardse kleuren die we gaan zien, geïnspireerd door het landschap, de zonsondergang en zee, zijn groen, okergeel, terracotta, oranje en indigo blauw. Ook donkerpaars, wijnrood en pasteltinten zoals oudroze en terra peach mogen we niet vergeten.

Kleuren combineren

Het combineren van deze kleuren mag, immers contrast en tegenpolen is de trend. Het zorgt voor verrassende en opvallende combinaties, denk aan blauw-oranjekleurstellingen en koele tinten tegenover warme tinten. Oja … en (mat) goud mag niet ontbreken als accentkleur!

Foto: Maisonbelle
Foto: My Attic

Materialentrends 2019

Het jaar 2019 staat in het teken van milieuvriendelijk en duurzaam wonen en ook de connectie met de natuur vinden we belangrijk. Dit heeft geresulteerd in de volgende materialen voor het komende jaar.
Natuurlijk en duurzaam

Hout, vilt, bamboe, natuursteen, papier, glas en tegels … we kunnen er niet om heen. Gelukkig als je het mij vraagt. Ook gerecyclede materialen als plastic, leer en wol zullen naar verwachting steeds meer deel uit gaan maken van ons interieur.

Marmer

Marmer is weer helemaal trendy! Het is een duurzaam materiaal en in verschillende kleuren te verkrijgen. Wit marmer is modern, terwijl groen en zwart marmer een stoerdere uitstraling heeft.

Velvet

Fluweel zagen we dit jaar, 2018, ook al voorbij komen. Deze trend zet zich in 2019 ook door. Denk aan de velvet banken, kussens, plaids en gordijnen in kleuren als geel, oud roze en groen.

Mix en match

Net zoals het combineren van kleuren is het mixen en matchen van materialen ook wat we gaan zien. Bijvoorbeeld steen meets fluweel, staal meets wol en hout meets beton.

Tips voor jou!

Leuk al die trends, maar hoe pas ik dit nu toe in mijn eigen huis zonder gelijk een compleet nieuw interieur aan te schaffen? Hieronder volgen een paar tips. En vergeet niet … interieur blijft persoonlijk, dus kies vooral waar jij je prettig bij voelt!
Contrast verrast!

1. Leg een wollen plaid op je leren bank;
2. Verf je kozijnen zwart en houdt de muren wit;
3. Mix verschillende meubels met elkaar, vintage stoelen naast design stoelen of een antiek bijzettafeltje van de kringloop naast een moderne bank;

Beetje (veel) Spiced Honey please!

1. Maak een lambrisering in je hal of woonkamer met de kleur van het jaar, Spiced Honey!
2. Koop een paar schildersdoeken (Action) en verf ze in de kleur Spiced Honey, en een paar andere aardse kleuren. Groepeer ze op een kast, hang ze aan de muur of zet ze op de grond. Op een goedkope en originele manier ga jij mee met de trend!

Natuur aan de muur!

1. Zijn planten voor jou niet voldoende dan is het ook een idee om bladeren in te lijsten;
2. Zet je uitgebloeide Annabelles (nu een prachtige goudbruine kleur) of een paar grote takken in een vaas;

Foto: Zusss
Vleugje fluweel!

1. Kies voor een paar fluwelen kussentjes en combineer ze met kussens in andere vormen en materialen voor het contrast.

Foto: Pinterest
Foto: Homedeco
Foto: TheStyleBox
Marmer mag!

1. Marmer op een subtiele manier toevoegen doe je met een kussentje, bijzettafel of klok. Laat het op verschillende plekken subtiel terugkomen, dit zorgt voor eenheid.

2. Ben jij meer van het grootse gebaar dan maak je een statement met behang in een marmer print. Bijvoorbeeld achter de bank of een ander vrij stukje muur. Te koop in de bouwmarkten.

Foto: Wonenonline
Doe duurzaam!

1. Hoe leuk is het om je eigen vacht van vilt te maken? Er worden genoeg workshops aangeboden. Bijvoorbeeld bij wolwerkplaats.nl;
2. Geef je meubels een tweede leven! Een likje verf in een trendy kleur doet wonderen en ze lijken weer als nieuw.

PS: De winkels Kwantum en Karwei spelen goed in op de nieuwste woontrends. Na het lezen van deze blog zul je de trends herkennen en wordt shoppen nog leuker 🙂 En neem ook eens een kijkje op mijn Instagram account. Succes! Liefs, Lyanne.

Author Lyanne Jellema

More posts by Lyanne Jellema