Jong geleerd …

Waarschijnlijk ben ik ermee opgegroeid. Zelf heb je dit niet door als je jong bent en vind je het ‘normaal’. Maar als ik nu mensen spreek die vroeger bij ons thuis kwamen op verjaardagsfeestjes of om te ‘spelen’ dan krijg ik het nog vaak te horen. “Jullie huis was altijd zo mooi en gezellig ingericht”. “Is je moeder nog steeds zo creatief?” Onbewust heb ik mijn passie voor wonen en interieur dan toch meegekregen van mijn moeder. Dank je wel mam!

Gevoel voor compositie, vormgeving en kleur uitte zich ook in de werkstukken en PowerPointpresentaties die ik vroeger op school maakte. Het moest er altijd mooi, verzorgd en anders dan anders uitzien. Waarom ik nooit een opleiding in de richting van Communicatie en Multimedia Design heb gekozen vraag ik mij nog wel eens af. Om dit te compenseren heb ik onbewust (of misschien toch een beetje bewust?) een partner gevonden die een eigen reclamebureau heeft en altijd bezig is met vormgeving.

Mijn creatieve partner op zijn oude kantoor

Eerste studentenwoning

Terugdenkend aan alle huizen (6!) waar ik heb gewoond was ik altijd wel bezig om de woonruimte, hoe klein ook, gezellig te maken. Op mijn 17de ging ik samen met een vriendin in Groningen wonen voor mijn studie Toerisme. En nee .. dit was niet in een vies, stinkend studentenhuis. We gingen wonen in een authentiek hofje; één van de 5 mooiste verborgen hofjes van Groningen! Benieuwd? Klik eens op de volgende link Sint Anthony Gasthuis.

Straat geboortehuis Leek, 1984 – 1988
Woning Stiens, 1988 – 1996
Studentenwoning Groningen, 2002 – 2004
Studentenhuis Bos & Lommerweg, 2007 – 2008

Liefde voor huizen en styling

Voor mijn eindstage van de opleiding Hotelmanagement heb ik een klein jaar in Amsterdam gewoond. Mijn kamer van 15m2 had voor een binnenkijker in de vtwonen gepubliceerd kunnen worden. Over binnenkijken gesproken … al jaren kijk ik iedere ochtend op Funda naar nieuwe te koop aangeboden woningen. Zo leuk om toch, legitiem, even te gluren bij de ‘buren’. Of ik zelf ook op zoek ben naar een nieuwe woning? Nee hoor! Sinds 2010 wonen wij, Ronald en ik, in een karakteristiek huis uit 1900 in Stiens. Naar volle tevredenheid, nog steeds!

Opleiding interieurstyling en SketchUp

Sinds we in ons huidige huis wonen is mijn interesse voor unieke objecten, mooie materialen, kleur en compositie nog meer gegroeid. De opleiding Interieurstyling, die ik gevolgd heb aan de Interieuracademie, heeft mijn drang (dat klinkt erger dan het is) naar het ontwerpen en stylen van interieurs nog eens versterkt. De cursus SketchUp heeft mij geholpen om mijn ideeën en creativiteit te vertalen naar 3D ontwerpen.

Ik hoop in de toekomst nog veel mensen te kunnen inspireren en adviseren.
Blijf je mij volgen?

Huidige woning Stiens, 2010 – heden

Author Lyanne Jellema

More posts by Lyanne Jellema

Join the discussion 9 Comments