Make over slaapkamer

Een tijdje geleden kreeg ik het idee om één van onze slaapkamers een kleine make over te geven. Eigenlijk heb ik nooit veel aandacht besteedt aan de bovenverdieping. Maar ik merk dat ik steeds meer de behoefte krijg om ook deze verdieping van het huis aan te pakken en het meer een eenheid te laten zijn met beneden. Mijn behoefte werd bevredigd met Jack 🙂 Jack is een flexibel wandsysteem en naar eigen wens samen te stellen.

Flexibel wandsysteem Jack

Jack is gemaakt van massief eikenhout en afgewerkt met een beits in de kleur fumed (vergrijsd effect). Het totale wandsysteem bestaat uit vijf onderdelen. Een staander (lengte 176 cm), een legplank met metalen beugels, een open kast, een bureau met schuifdeur en een kast met schuifdeur. De staanders bevestig je aan de muur en vervolgens kan het mixen en matchen beginnen!

Zelf samenstellen

Dit flexibele wandsysteem is een ideale oplossing voor een kleinere ruimte. De diepte van dit meubel is namelijk maar 35 cm en doordat de vloer vrij blijft lijkt het extra ruimtelijk. De slaapkamer waar ik Jack heb toegepast is niet groot en met dit meubel heb je wel alle functies gecombineerd zonder dat het veel ruimte inneemt. En … het kleine bureautje is perfect voor een klein vrouwtje (nog geen 160 cm ;)) als ik.

Opbergen en inrichten

Wij hebben gekozen voor 3 kasten met schuifdeur, omdat ik graag zoveel mogelijk achter deurtjes stop (opbergen is my middle name). Uiteraard moest er ook voldoende plek zijn om te kunnen stylen met mooie objecten en accessoires. Zelf ben ik erg tevreden met het eindresultaat, het voelde gelijk goed.

Nu dit idee is uitgevoerd ben ik alweer nieuwe plannen aan het maken voor de bovenverdieping (en het zou zomaar kunnen dat dit niet alleen bij plannen blijft). Wordt vervolgd?!

Producten in de kast

Op de planken heb ik gewerkt met mooie objecten en materialen om de ruimte extra sfeer te geven. Het geheel blijft rustig door de kleuren op elkaar af te stemmen en niet elke plank te gebruiken of vol te zetten. Te zien in de kast zijn o.a. de grijze vaas Gradvis van Ikea, twee marmeren boekensteunen via Marktplaats, Tallow kaars & kandelaar van Ontwerpduo, een boek van Kinfolk, twee beige keramieken kannen van H&M en een grijswitte papier-maché bureau organizer van Kinta.
De stoel is van het merk NORR11.

Het wandsysteem Jack komt uit de collectie van het merk WOOOD. Ik kocht het online bij de Karwei.

Author Lyanne Jellema

More posts by Lyanne Jellema