NIEUWBOUWAPPARTEMENT CENTRUM GRONINGEN

Type woning: Nieuwbouwappartement
Woonplaats: Groningen
Bewoners: Gezin van vier
Interieurvraag bewoners: “Hoe zorgen we dat ons nieuwbouwappartement een warm maar minimalistisch loftgevoel uitstraalt en voldoende opbergruimte heeft?”
Advies Tussen de Muren: Het appartement bestaat uit twee verdiepingen. Op de begane grond bevinden zich de woonkamer en slaapkamer van de ouders, op de eerste verdieping bevinden zich de keuken en twee slaapkamers van de kinderen.

Op de muren van de begane grond en eerste verdieping worden dezelfde kleuren toegepast (met uitzondering van de kinderkamers), dit zorgt voor eenheid. Het plafond op de begane grond heeft een hoogte van 3,5 meter, waardoor deze een donkerdere kleur krijgt. Het wordt daarmee intiemer. Door de basis rustig te houden krijgen de meubels, verlichting en materialen meer aandacht. Het design en de eenvoud van de meubels en verlichting maakt dat de ruimtes ruimtelijk blijven en rust uitstralen.

In de woonkamer en slaapkamer wordt gebruik gemaakt van maatwerk meubels om de ruimte zo efficiënt mogelijk te benutten. Onder de trap is een werkplek gecreëerd. De stalen binnenkozijnen worden geplaatst om een afgesloten sportplek te realiseren. De houten latten op de muur en het plafond in de woonkamer geven extra sfeer en benadrukken de hoogte.

In de slaapkamer van de ouders komen dezelfde houten latten terug zoals ook toegepast in de woonkamer. Deze worden gecombineerd met behang van suède wat zorgt voor een luxe en warme uitstraling.

In de keuken wordt een statement gemaakt met een grafische zwart wit print. Dit is mogelijk omdat de rest van de ruimte rustig wordt gehouden in kleur en materiaalgebruik.

De hal wordt, in tegenstelling tot de andere ruimtes, donker van kleur. Hierdoor komen de kunstwerken van de bewoners extra goed tot hun recht.

3D IMPRESSIES WOONKAMER

3D IMPRESSIES KEUKEN

3D IMPRESSIES SLAAPKAMER

3D IMPRESSIES HAL