MONUMENTALE 2-ONDER-1 KAP WONING IJSSELSTEIN

Type woning: Monumentale 2-onder-1-kap woning
Woonplaats: IJsselstein
Bewoners: Alleenstaande man
Interieurvraag bewoner: “Wat is een praktische indeling van de woonkamer? Welke kleuren zorgen voor warmte en rust en laten de authentieke elementen extra opvallen? Welke type meubels geven een modern industriële sfeer?”
Advies Tussen de Muren: Om voor eenheid in de woning te zorgen wordt in alle ruimtes gewerkt met kleuren uit dezelfde kleurenfamilie. Alle muren in de woonkamer krijgen een lichtgrijze kleur en de oude details worden wit geverfd om ze extra te benadrukken zonder dat het onrustig wordt. De trap in de woonkamer wordt antraciet en daarmee een echte blikvanger in de verder rustige basis. Op de bovenverdieping wordt met donkere grijstinten gewerkt voor een meer intieme sfeer. Met de bewoner ben ik aan het personal shoppen geweest bij Eijerkamp en Het Kabinet voor een hoekbank, salontafel, tv meubel, eethoek, verlichting en muurdecoratie. Het moodboard is hierbij het uitgangspunt geweest.

OUDE SITUATIE WOONKAMER

In de oude situatie bevond de eethoek zich in de voorkamer (bij binnenkomst) en de zithoek in de achterkamer (bij de keuken en openslaande tuindeuren). De woonkamer is voorzien van een eiken houten vloer.

NIEUWE SITUATIE WOONKAMER

In de nieuwe situatie is de indeling omgedraaid t.o.v. de oude situatie. De zithoek bevind zich nu in de voorkamer en de eethoek in de achterkamer (bij de keuken en openslaande tuindeuren). Deze indeling is het meest ruimtelijk en praktisch. De grote hoekbank is zo neergezet dat hij zorgt voor een natuurlijke scheiding. De eiken houten vloer in de woonkamer is geschuurd en in vergrijsde olie gezet.

OUDE SITUATIE OVERLOOP | MASTER BEDROOM | BADKAMER

De overloop en master bedroom (ca. 21 m2) zijn voorzien van donkere houten planken. De master bedroom heeft drie grote ramen. Via een af te sluiten deur is de trap bereikbaar die naar de tweede verdieping leidt. De ruime badkamer is voorzien van een ligbad, douchecabine, toilet en dubbele wastafel.

NIEUWE SITUATIE OVERLOOP | MASTER BEDROOM | BADKAMER

De houten planken op de overloop en in de master bedroom zijn net als de woonkamer ook in een vergrijsde olie gezet. Op de overloop is een lambrisering geverfd. Het zorgt voor eenheid met de benedenverdieping, waar in de hal ook een lambrisering is geverfd. De indeling van de badkamer is niet aangepast. De vloer is betegeld met tegels van 60 x 60 cm in antraciet. De rechtermuur is betegeld met tegels in een taupe kleur. De linkermuur is wit gestuct. Het wastafelmeubel is van eikenhout met daarop twee ronde waskommen van Belgisch hardsteen.