PARKWONING KADEKWARTIER LEEUWARDEN

Type woning: Parkwoning nieuwbouwplan
Woonplaats: Leeuwarden
Bewoners: Jong stel
Interieurvraag bewoners: “Hoe creëren we met kleuren en muurdecoratie een modern industrieel interieur die past bij de stijl van de woning en uitgekozen materialen en meubels? Zoals de lichtgrijze keuken met wit blad, de vloer in Hongaarse punt én de houten eettafel.”
Advies Tussen de Muren: Vergrijsde blauwtinten zorgen voor een rijke en moderne sfeer en combineren prachtig met warme materialen als hout. Voor muurdecoratie wordt een oude zwartwit foto als behang achter de eettafel toegepast. Op deze foto staat het terrein met de Leeuwarden Papier Fabriek waar de woning in het Kadekwartier is gebouwd. Een persoonlijk statement! Het geeft extra diepte achter de eettafel en een mooi vergezicht vanaf het kookeiland. Om een meer klassieke uitstraling te creëren zouden sierlijsten tegen de lange muur geplaatst kunnen worden in de kleur van de muur. Zwarte accenten in verlichting en woonaccessoires geven het geheel een industriële twist.

Kadekwartier. Bron: slokker.com
Kadekwartier. Bron: slokker.com
Kadekwartier. Bron: slokker.com

In Kadekwartier, een uniek nieuwbouwproject (2018/2019) vlakbij het centrum van Leeuwarden, zijn woningen gebouwd die passen bij de plek van de voormalige Leeuwarder Papier Fabriek. Een stoere plek met een robuust en industrieel karakter. De woningen zijn geïnspireerd op de pakhuizen en fabrieksgebouwen uit het einde van de negentiende eeuw. De architectuur is klassiek met industriële  accenten.

3D IMPRESSIES

EINDRESULTAAT