OUDE WONING MET MODERNE AANBOUW MENALDUM

Type woning: Oude woning met een moderne aanbouw
Woonplaats: Menaldum
Bewoners: Gezin met 3 kinderen
Interieurvraag bewoners: “Hoe zorgen we ervoor dat de ruime moderne aanbouw warmte en gezelligheid uitstraalt? Hoe creëren we verbinding tussen het oude en nieuwe woonhuis? En wat is mogelijk met de loze nis in de leefkeuken?”
Advies Tussen de Muren: Door de grootte van de moderne aanbouw en de vele raampartijen is het mogelijk om te werken met diepe warme kleuren voor de muren. Deze zorgen voor een stijlvol en stoer interieur. Eikenhout als tegenhanger voor de eettafel en muurdecoratie geeft het extra warmte. Voor de loze nis in de keuken is een tweede keukeneiland gecreëerd met inbouw magnetron en koffiezetapparaat. Ook hier wordt gewerkt met eikenhout. De opstelling en vorm van de elementenbank zorgt voor zicht op de TV en de haard. Een maatwerk wandkast in de zitkamer biedt voldoende opbergmogelijkheden. De ruimte tussen de eethoek en zithoek krijgt een afwijkende kleur en wordt bekleedt met eikenhouten latten. De levensgrote kas met planten erin wordt hierdoor ook een ware blikvanger! Kunstwerken met bloemen zorgen voor extra persoonlijkheid.

De oude bestaande woning bestaat uit twee ruimtes; een kantoor en chillruimte voor de kinderen. Om voor verbinding te zorgen tussen het oude woonhuis en nieuwe woonhuis worden in de hal van beide woningen dezelfde tegeltjes toegepast als lambrisering. Door zwarte stalen deuren toe te passen en de raamkozijnen antraciet te verven ontstaat meer eenheid met het moderne woonhuis waar deze materialen en kleuren ook terugkomen. In het kantoor worden kleuren toegepast die terugkomen in de huisstijl van het bedrijf. De chillruimte wordt een stoere plek met hoekbank om te kunnen gamen. Een open wandsysteem staat luchtig en biedt plek voor de computer.

3D IMPRESSIES MODERNE AANBOUW

3D IMPRESSIES OUDE WONING